Spa Ceylon

Poklonite svome tijelu luksuz prirode.

Jedinstven koncept koji objedinjuje drevnu mudrost ajurvede , prirodne sastojke i vrhunske profesionalne spa rituale. Svojim inovativnim konceptom Spa Ceylon omogućuje kupcima jedinstveni doživljaj luksuznog wellnessa s potpuno prirodnim sastojcima.

Umjetnost prepuštanja

U srcu Indijskog oceana smjestio se tropski otok Ceylon, još od davnih vremena čuven kao egzotični raj bogat prirodnim ljepotama. U kulturu otoka duboko su ukorijenjeni prirodni rituali opuštanja, pomlađivanja i i ozdravljenja, proistekli iz Ayurvede, 5000 godina stare nauke o životu.

Pod okriljem kraljevske obitelji, Ayurveda je postala osnova veličanstvenih rituala u kraljevskim palačama drevnog Ceylona. Iz ovih kraljevskih rituala, te cjelovitog i iscjeljujućeg ayurvedskog pristupa, proistekle su dragocjene prirodne formule i rituali Spa Ceylona, kako bi pročistili, hidratizirali, te umirili tijelo, um i dušu.

Proizvedeni samo s najčišćim prirodnim sastojcima, visoko učinkoviti Spa Ceylon proizvodi, obogaćeni su snažnim ayurvedskim biljem, certificiranim organskim esencijalnim uljima, dragocjenim prirodnim mineralima, djevičanskim kokosovim uljem, bogatim oceanskim solima i najboljim začinima Ceylona.

Kreirane kako bi oduševile sva osjetila, Spa Ceylon formule prožete su raskošnim i bogatim aromama otoka, pomiješane s finim aromatičnim esencijalnim uljima egzotičnog cvijeća, bilja, voća i drva.

Vjeran baštini otoka, prepoznatljiv dizajn Spa Ceylon pakiranja objedinjuje oznake kraljevske obitelji drevnog Ceylona, tradicionalne motive, staro pismo, te boje u nijansama dragulja sa suvremenim dizajnom.

Na temeljima obiteljskog posla proizvodnje Ayurvedskih proizvoda, s bogatom tradicijom u trajanju od preko 50 godina, Spa Ceylon su osnovala braća Shiwantha Dias i Shalin Balasuriya 2009. godine. Brend se ubrzo pozicionirao kao najveći lanac luksuznih Ayurveda proizvoda na svijetu s prodajnom mrežom od preko 100 lokacija u 29 zemalja diljem svijeta. Utjelovljujući temeljne obiteljske vrijednosti brige za čovjeka i okoliš, sa željom za stalnim usavršavanjem i inovacijama, Spa Ceylon je čvrsto odlučan u namjeri da se oduži matičnom otoku. Brend je aktivno uključen u Fair Trade sustav trgovine, održivu berbu sastojaka, očuvanje divljih životinjskih vrsta i njihovih staništa, sprječavanje okrutnosti prema životinjama, zaštiti ljudskih prava i očuvanju okoliša.

Spa Ceylon iskazuje snažnu predanost dobrobiti lokalne zajednice, zemlje, planete i svih živih bića. Ta predanost očituje se u svakoj fazi poslovanja, a ponajviše u načinu formuliranja naših proizvoda.

Ayurveda na Ceylonu

Ayurvedu mnogi smatraju najstarijim iscjeliteljskim umijećem. Riječ Ayurveda izvedena je iz sanskrta, indo-arijskog jezika, gdje riječ „ayus“ znači život, a riječ „veda“ znanje ili znanost. Ayurveda je cjelovit pristup koji djeluje na uzrok bolesti u tijelu ili umu. 

Ayurvedski tretman određuje se temeljem različitih energija ili „dosha“ koje posjeduje svaki pojedinac. Tri “doshe“ – “vatha“, “pitha“ i “kapha“ prisutne su u različitim omjerima u svakom od nas.

Ayurveda teži poboljšanju cjelokupnog blagostanja svake osobe i izbacivanju toksina iz tijela. Pokazala se uspješnom čak i kod kroničnih bolesti. Nudi nam brojne prednosti, a što je najbitnije, nema apsolutno nikakve nuspojave.

Kraljevske obitelji drevnog Ceylona cijenile su Ayurvedu ne samo zbog ljekovitih vrijednosti. Uvelike su koristili tajne Ayurvede u tretmanima pomlađivanja i održavanja dugotrajne ljepote.

U današnjem modernom svijetu s ubrzanim ritmom života, Ayurveda ljudima cijelog svijeta nudi odgovore na dosada neodgovorena pitanja i znanje koje su kraljevi i kraljice drevnog Ceylona posjedovali tisućama godina ranije – da je pomoću blagodati Ayurvede te sveobuhvatnog pristupa doista moguće vratiti ravnotežu, postići unutarnji mir, te smiriti tijelo, um i dušu.

Načela iza Spa Ceylon proizvoda

Spa Ceylon gaji snažnu ljubav i posvećenost prema dobrobiti zajednice, zemlje, planeta i svih živih bića. Tu predanost smo implementirali u svaku fazu svog poslovanja, a ponajviše u način formuliranja naših proizvoda.

Za svaki pojedini proizvod iz naše ponude jamčimo da su:

Bez parabena – parabeni se obično koriste kao konzervansi i pojavljuju se u svemu, od kreme za sunčanje do paste za zube. Istraživanja pokazuju da parabeni mogu pridonijeti ozbiljnim medicinskim stanjima. Stoga smo u Spa Ceylonu odlučili potpuno izbjeći njihovu upotrebu.

Bez parafina – parafin služi kao lubrikant i emulgator i kao takav čini osnovu mnogih krema za njegu kože. Međutim, najvažnija stvar je da je parafin zapravo dobiven u procesu rafiniranja nafte. U stvari, parafinski vosak je krajnji nusproizvod u lancu. Mi u Spa Ceylonu odlučili smo u potpunosti izbjeći upotrebu parafina u našim proizvodima.

Bez alkohola – alkohol koriste mnogi brendovi za njegu kože u svojim proizvodima, od čistača lica do hidratantne njege. Uključujući i etanol i izopropanol, prvenstveno zbog njihove učinkovitosti kao konzervansa i otapala. Njihovi štetni učinci, poput isušivanja, onemogućuju ostalim sastojcima da prodru u kožu. S našim proizvodima možete biti sigurni da nećete iskusiti nijednu od ovih nuspojava.

Nije testirano na životinjama i 100% bez sastojaka životinjskog porijekla – Spa Ceylon nikada nije i nikada neće testirati svoje proizvode na životinjama. Vjerujemo da životinje pripadaju u divljinu, a ne u laboratorij. U našim proizvodima nema životinjskih nusproizvoda. Sve što koristimo je 100% bez okrutnosti i prirodno.

Promičemo održivu berbu i podržavamo Fair Trade – održiva berba je oblik poljoprivrede koji koristi resurse na način koji sprječava njihovo istrebljenje ili trajno oštećenje. Fair Trade znači da pomažemo razvoju održivih poslovanja koji imaju pozitivan učinak na lokalnu zajednicu. To također znači da je svaki proizvod dobiven s takvih farmi pošteno plaćen. Naš Aloe Vera projekt u Kalpitiji izvrstan je primjer Fair Trade-a na djelu.